mandag den 1. oktober 2012

Logbog for i dag

Her i videoen fortæller vi lige kort hvad vi har lavet.

Vi har læst omkring brugen af biobrændsel i benzin, og om hvor meget biobenzin man har i Danmark. Samtidig har vi fået læst 4 sider, fra vores fysikbog. Der står en masse viden omkring hvordan det fysisk er sat sammen, desuden har vi fået en masse god viden vedrørende brugen af biobrændsel i Danmark, og i resten af verden. Vi har også læst om forskellige former for biomasse.
Vi har fået vores interview med Arne Jensen fra Bånslev Biobrændsel, og fået skrevet spørgsmål til ham. Så vi er helt klar til, at tage derud i morgen tidlig klokken 8:15.
I morgen skal vi have læst en masse mere, samt få skrevet noget mere ned. Så skal vi have lavet interviewet, og vi håber selvfølgelig på, at det han svarer til os, kan give os en masse viden, og hjælpe os med at besvare spørgsmålene.

Affald i benzin?

Den 30. maj 2006 lancerede olieselskabet Statoil Bio95. Det er et biobrændstof bestående af almindelig blyfri 95 benzin, men med et indhold af 5% bioethanol.
I Sverige er man noget længere med udviklingen. Her er alt benzin det såkaldte "E05", som er det samme som det danske Bio95. Ydermere har de udviklet en bezinform, som består af 85 % bioethano og 15 % benzin. Dog skal biler m.m. være special lavet til, at kunne køre med så meget Ethanol.

En endelig aftale

Vi har nu fået lavet en endelig aftale, om et interview.
Vi fortæller mere i videoen...
Vi vil prøve selv, at svare på nogle af de spørgsmål vi har skrevet... og generelt læse lidt mere, så vi har noget mere viden, derved kan vi også nemmere spørge ind i morgen.

Interview

Vi har fundet et nummer, på det biobrændselsanlæg der ligger i Trige/Spørring. Vi vil prøve, at ringe til dem nu her, og få en tid så vi kan komme ud og lave et interview med dem. I tilfælde af, at de ikke har tid, vil vi inden vi ringer skrive nogle spørgsmål. Så kan vi enten lave et telefon interview, eller sende dem over mail.

Her er vores spørgsmål:


Hvordan laver I biobrændsel?
Har I arbejdere der står og laver noget fysisk, eller er det maskiner der klarer det hele?
Hvad mener du omkring biobrændsel?
Hvad bruger I som biobrændsel?
Er der/ hvor er der flere biobrændselsanlæg i Danmark?
Er biobrændsel en reel erstatning for fossilt brændsel? I hvor høj grad?
Hvordan tror du det ser ud i fremtiden? Bliver biobrændsel brugt mere eller mindre end nu?


Bioenergi i verden

Biomasse er den samlede betegnelse, for alle organiske materialer f.eks. træ, halm, husholdningsaffald, slagteriaffald.
Biomasse er den mest anvendte vedvarende energikilde i verden, cirka 12 % af verdens energiforbrug bliver dækket af biomasse. Udbredelsen er størst i de fattige lande, i de fattigste lande i Afrika, er man helt oppe på 94 %. I Danmark er udbredelsen ikke stor, her er den på cirka 4 %.

I Danmark har vi i 2012 22 anlæg, det første blev taget i brug 1984. 

Kildeliste

Første dag

Nu starter det, projektugen. Alle elever fra 8-9 klasse skal lave en blog omkring et emne, hvor overtemaet er  "naturens ressourcer". Vi (Maja og Vita) har valgt emnet biobrændsel.

Her er vores problemformulering:

Hvad er den kemiske sammenhæng?
Hvor meget energi er der i biobrændsel i forhold til olie?
Hvor/hvordan laver man biogas?
Er biobrændsel/gas en reel erstatning for fossilt brændstof? i hvor høj grad?